Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arasına sürmek için;
- 200 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arası için;
- 8 yemek kaşığı şeker
Böreği haşlamak için;
- 5 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek yumuşak olmayacak biçimde hamur yapıyoruz.
- Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayalım ve 15 dk dinlendirmeye bırakalım.
- Hamur dinlenirken suyu kaynatıp içine tuz ve yağı da koyalım ve kaynamaya devam etsin.
- Hamurlardan birini alıp tavamizdan biraz daha büyük formda oklava ile açalım ve sonra kaynar suya atıp 10 saniye suda pişirelim.
- Kenarda bir leğene soğuk su hazırlayalım ve sıcak sudan çıkarttığımız hamuru soğuk suya atalım ve yağladığımız tavaya hamuru alalım.
- Her yufka da bir tereyağı sürelim ve 2 yufkada bir 2 şer yemek kaşığı serpelim. Bütün hamurları bu türlü yapalım.
- Orta ateşte böreğimizi nar üzere kızarana kadar altlı üstlü pişirelim. Afiyet olsunn :):):).
Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















