Tam Ölçülü Su Böreği Tarifi

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Arasına sürmek için;

  • 200 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası için;

  • 8 yemek kaşığı şeker

Böreği haşlamak için;

  • 5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için yoğurma kabına un hariç öbür gereçleri alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ekleyerek yumuşak olmayacak biçimde hamur yapıyoruz.
  2. Hamuru 10 eşit modüle bölüp yuvarlayalım ve 15 dk dinlendirmeye bırakalım.
  3. Hamur dinlenirken suyu kaynatıp içine tuz ve yağı da koyalım ve kaynamaya devam etsin.
  4. Hamurlardan birini alıp tavamizdan biraz daha büyük formda oklava ile açalım ve sonra kaynar suya atıp 10 saniye suda pişirelim.
  5. Kenarda bir leğene soğuk su hazırlayalım ve sıcak sudan çıkarttığımız hamuru soğuk suya atalım ve yağladığımız tavaya hamuru alalım.
  6. Her yufka da bir tereyağı sürelim ve 2 yufkada bir 2 şer yemek kaşığı serpelim. Bütün hamurları bu türlü yapalım.
  7. Orta ateşte böreğimizi nar üzere kızarana kadar altlı üstlü pişirelim. Afiyet olsunn :):):).

Tam Ölçülü Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru İncir Tatlısı
Avakadolu Muzlu Smothie
Kedi Dili Tatlı
Granola Tarifi
Kuymak
Osmanlı Demirhindi Şerbeti
Hdabla | © 2025 |