Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurtanın beyazı
  • 1 şu bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 buçuk yemek kaşığı toz maya
  • 5 6 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta sarısı

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve tuz hariç tüm gereçleri bir kaba alın ve karıştırın. Akabinde ağzını hava aldırmayacak biçimde kapatın ve 10 dakika bekletin. Maya aktifleşince üzerine tuzu ekleyin. Unu azar azar ekleyin. Elinizle toparlayabileceğiniz yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun ağzını streçle hava almayacak formda kapatın ve kabı sofra bezi vs ile sararak mayanın daha da aktifleşip hamurun yeterli mayalanması için oda sıcaklığında 1 buçuk saat bekletin.
  3. Mayalanan hamuru bezelere ayırın. Biçim verin ve tepsiye dizin. Tepsi mayası için, hamurlara yapışmayacak formda tepsinin üzerini örtün ve tekrar oda sıcaklığında 15 dakika bekletin.
  4. Hamurlar tepsi mayasını da aldıktan sonra üzeri için bir kapta yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırarak hamurların üzerine sürün (dilerseniz karışıma 1 tatlı kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz)
  5. Ardından, karışım sürülen hamurları susam, çörek otu, haş haş ile süsleyebilirsiniz. Hamuru evvelden ısıtılmış 185 derece alt üst fırında fansız bir biçimde 20 25 dakika pişirin ve pişme süreci boyunca fırının kapağını açmayın.
  6. Pişen poğaçaları fırından alın. Fırından çıktığında üzeri sert olacaktır bu nedenle çabucak üzerine bastırmayın. Üzerine pak bir sofra bezi örterek 15 dakika yumuşamasını bekleyin. 15 dakikanın akabinde poğaçanız yemeye hazır. Afiyet olsun!.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Enfes Salatasıyla Milföy Çanakları
Milchschnitte (Süt Dilimi)
Simit Ekmek (Videolu)
Patates Köftesi (Mısır Unlu)
Bademli Kurabiye
El Açması Patatesli Börek
Hdabla | © 2025 |