Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu
Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı su
- 1 paket hazır kahve (veya filtre kahve)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un ( silme ya da çok dolu değil)
- 3 yemek kaşığı nişasta ( silme ya da çok dolu değil)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 150 gram labne
- Yarım paket krema
Üstü için;
- Toz kakao
Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebiyi yaparak başlıyoruz ki soğusun. Krema ve labne hariç tüm gereçleri tencereye ekleyip ocağın altını açmadan çırpıyoruz.
- Muhallebi yoğunlaşınca 2 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz. Üstü kabuk tutmasın diye orta ara çırpıyoruz.
- Muhallebi soğurken kedidili bisküvileri kahveli su karışıma batırıp tepsiye diziyoruz. Artan kahveli suyu üstüne döküyoruz.
- Muhallebi ılıyınca evvel kremayı ekleyip sonra da labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Muhallebiyi kedidili dizdiğimiz tepsiye döküyoruz.
- Muhallebi de soğuyunca üstüne kakao eliyoruz.
Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






