Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu

Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket hazır kahve (veya filtre kahve)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un ( silme ya da çok dolu değil)
  • 3 yemek kaşığı nişasta ( silme ya da çok dolu değil)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • 150 gram labne
  • Yarım paket krema

Üstü için;

  • Toz kakao

Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebiyi yaparak başlıyoruz ki soğusun. Krema ve labne hariç tüm gereçleri tencereye ekleyip ocağın altını açmadan çırpıyoruz.
  2. Muhallebi yoğunlaşınca 2 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alıyoruz. Üstü kabuk tutmasın diye orta ara çırpıyoruz.
  3. Muhallebi soğurken kedidili bisküvileri kahveli su karışıma batırıp tepsiye diziyoruz. Artan kahveli suyu üstüne döküyoruz.
  4. Muhallebi ılıyınca evvel kremayı ekleyip sonra da labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
  5. Muhallebiyi kedidili dizdiğimiz tepsiye döküyoruz.
  6. Muhallebi de soğuyunca üstüne kakao eliyoruz.

Tam Ölçü Pratik Kedidili Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonful Tatlısı
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Brüksel Lahanası
Kremalı Domates Çorbası
Klasiklerin Vazgeçilmezi Mercimek Çorbası
Bebek Omlet
Hdabla | © 2025 |