Karamelli Cheesecake

Karamelli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket sade bisküvi
  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • Yarım yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 yemek kaşığı margarin

Muhallebi üzerine;

  • 1 paket kremşanti (süslemek için biraz kenara krem şanti ayırıyoruz. )
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hazır paket karamel sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Süslemek için;

  • Çekilmiş fındık

Karamelli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bisküvileri robottan geçirelim. Margarin ve sıvı yağı tavada eritip üzerine dökelim her yerine karıştıralım.
  2. Karışan bisküvinin üzerine elimizle basarak sertleştirelim. 15 dk dondurucuda bekletelim donsun.
  3. Tencereye süt, toz şeker, nişasta, yumurta sarısını alalım pişene kadar karıştıralım.
  4. Piştikten sonra üzerine 1 paket vanilya ve margarin koyup çırpalım, ılıması için bir kenarda bekletelim.
  5. Karamelli sos için; tencereye süt dökelim üzerine sosu dökerek pişirelim kenara alalım.
  6. 1 su bardağı sütle bir paket krem şantiyi çırpalım dolaba koyalım.
  7. Ilıyan muhallebiyi bisküvinin üzerine dökelim. Biraz dinlendikten sonra üzerine ince katman halinde krem şanti sürelim (pütür pütür görünmesin diye sürdüm ben siz yapmak zorunda değilsiniz)
  8. Ilıyan karamelli sosu dökelim ve üzerine krem şanti ile hal verelim.
  9. Dolapta yarım saat dinlendirelim ve servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsunnn. 🤗🤗

Karamelli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kaşık Tatlısı
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Çok Lezzetli Makarna Salatası
Çikolatalı Tavuk Göğsü
Tahinli Kurabiye
Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |