Çikolatalı Güllaç

Çikolatalı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 7-8 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 80 gram sütlü çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya

Arası için;

  • Fındık
  • Ceviz
  • Antep fıstığı (evinizde ne varsa hiç kullanmayadabilirsiniz )

Çikolatalı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım sütü, şekeri, kakaoyu bir tencereye alalım karıştırarak 5 dakika kaynatalım. Kaynayan şerbete vanilya ve sıvı kremayı ve çikolataları ekleyip soğumaya bırakalım.
  2. Bu ortada güllaç yapraklarını üçgen halinde kırıp borcama dizelim, soğuyan şerbetimizden bir kepçe 1 kepçe alıp, yaprakların üzerine dökelim.
  3. Bir kaç kat yaprak dizip kıyılmış fındıkları ekleyelim ve tekrardan yaprak dizip şerbetleme yaparak tatlımızı hazırlayalım.
  4. En üst katada şerbet dökerek tatlımızı hazırlamayı bitirelim. Hepsi bu kadar üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🤎

Çikolatalı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Lahana Sarması
Tereyağlı Ev Yapımı Çıtır Burma Baklava
Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması
Köz Patlıcanlı Biberli Börek (Mükemmel Lezzet)
2 Kişilik Pilav
Biber Dolması Tarifi | Tam Kıvamında Ve Nefis!
Hdabla | © 2025 |