Mahlepli Tuzlu Kömbe

Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (tercihen)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un (kontrollü)

️Üzeri için;

  • 1 adet yumurta akı
  • 1 kase susam

Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; gerekli gereçleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım. Unu denetimli bir halde ekleyelim ve güzelce yoğuralım. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
  2. Ceviz büyüklüğünde modüller koparalım. Küçük bezeler yapıp avcumuzun içinde yatsı hale getirelim.
  3. Önce yumurta akına batırıp sonra her yerini susamla kaplayalım. Hepsini tıpkı halde hazırlayalım. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar 25-30 dk pişirelim. Sıcağı geçince servis yapalım. Afiyet olsun 🌸.

Mahlepli Tuzlu Kömbe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcanlı Bulgur Pilavı
Ceviz Kurabiye (Püf Noktalarıyla)
Sebzeli Lahmacun Böreği
Adana Usulü Boyun Etinden Kelle Paça
Kakaolu Kek
Ramazan Pidesi
Hdabla | © 2025 |