Cevizli Revani

Cevizli Revani Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Üzeri için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Hindistan cevizi( isteğe bağlı)

Cevizli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri karıştıralım.
  2. Yaklaşık 15 dk kadar kaynamaya bırakalım.
  3. Limon suyunu ekleyelim ve biraz daha kaynatıp ocaktan alalım.
  4. Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım.
  5. Üzerine yoğurt, yağ, irmik, portakal rendesi, kabartma tozu, un ekleyerek çırpalım.
  6. Hazırladığımız harcı kek kalıbına dökelim ve evvelce ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.
  7. İlk sıcaklığı çıkan keke soğuyan şerbeti dökelim.
  8. Dinlenen kekimize krem şantiyi güzelce sürelim.
  9. Revanimizi dilediğimiz üzere süsledikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun ✌️.

Cevizli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Kakaolu Balayı Kurabiyesi
Muzlu Magnolia
Sebzeli Erişte
Kırıkkale Usulü Dönderme (Yöresel)
Döküm Tavada T-Bone
Revani
Hdabla | © 2024 |