Etsiz Çiğ Köfte
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1.5 su bardağı kaynar su
Köfte sos için;
- 3 adet orta uzunluk domates
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı yedibaharat (çiğ köftelik )
- 2 büyük diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Yarım çay kaşığı tarçın
Köfte yeşillik için;
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
Köfte yanı ikramlık materyalleri;
- Marul
- Turşu
- Limon
- Turp
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle, karıştırma kasenin içene. Rendelenmiş domatesi ,biber salçasını yedi baharatı, rendelenmiş sarımsak, sıvı yağ,nar ekşisi, tarçın, üzüm pekmezi ilave ederek, tüm sos materyalleri birlikte karıştırıp. Yarım saat bekletin.
- Mutfak şefi makina kesesinin içine, bulguru bırakın akabinde üzerine. Kaynar su ek ederek bulguru karıştırın akabinde 15 dakika üzerini kapatıp dinlendirin.
- Dinlenen bulgurun içine hazırlanan, çiğ köfte sosunu bırakın. Mutfak şefi makina yardımıyla köfteyi yoğurun.
- Köftenin yoğurma süreci bittikten sonra. Üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı ek edin. Tekrardan beş dakika, daha köfteyi yoğurun. Akabinde köfteyi eldiven yardımıyla, çiğ köfteyi servis tabağına bırakın.
- Çiğ köftenin yanında marol, limon, turp, turşu ek ederek birlikte ikram edin. Afiyet olsun. 🙏💐.
Etsiz Çiğ Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










