Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı domates rendesi (kışlık domatesiniz yoksa 4-5 domates rendesi de kullanabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için;

  • 2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize tereyağımızı koyup ocağın altını yakıyoruz.
  2. Tereyağımız erimeye başlayınca salçalarımızı ekliyoruz.
  3. Salçalarımız biraz kavrulunca unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
  4. Domates rendemizi ekleyip karıştırıyoruz. Domatesimizi çiğden koyuyorsak (konserve değilse) biraz daha fazla pişiriyoruz.
  5. Piştiğini anladığımız da suyunu ekliyoruz çok yoğunsa biraz daha su ek edebilirsiniz.
  6. Kaynamaya bırakıyoruz güzelce kaynadıktan sonra ocaktan alıp blendırlıyoruz topak un vs kalmasın diye.
  7. Sonra tekrar ocağa koyup sütünü tuzunu ek edip bir tık daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  8. Sıcak sıcak servis edip üstüne kaşar peyniri ek ederseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun :).

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Börek Tadında Fit Omlet
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı
Tavada Yalancı Kazan Dibi
Patesli Çıtır Börek
Anne Kurabiyesi
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
Nohutlu Siyez Bulguru Pilavı Efsane Lezzet
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.