Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı domates rendesi (kışlık domatesiniz yoksa 4-5 domates rendesi de kullanabilirsiniz)
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Servis için;
- 2 çorba kaşığı kaşar rendesi
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize tereyağımızı koyup ocağın altını yakıyoruz.
- Tereyağımız erimeye başlayınca salçalarımızı ekliyoruz.
- Salçalarımız biraz kavrulunca unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
- Domates rendemizi ekleyip karıştırıyoruz. Domatesimizi çiğden koyuyorsak (konserve değilse) biraz daha fazla pişiriyoruz.
- Piştiğini anladığımız da suyunu ekliyoruz çok yoğunsa biraz daha su ek edebilirsiniz.
- Kaynamaya bırakıyoruz güzelce kaynadıktan sonra ocaktan alıp blendırlıyoruz topak un vs kalmasın diye.
- Sonra tekrar ocağa koyup sütünü tuzunu ek edip bir tık daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Sıcak sıcak servis edip üstüne kaşar peyniri ek ederseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun :).
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






