Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı domates rendesi (kışlık domatesiniz yoksa 4-5 domates rendesi de kullanabilirsiniz)
  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Servis için;

  • 2 çorba kaşığı kaşar rendesi

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize tereyağımızı koyup ocağın altını yakıyoruz.
  2. Tereyağımız erimeye başlayınca salçalarımızı ekliyoruz.
  3. Salçalarımız biraz kavrulunca unumuzu ekleyip kavuruyoruz.
  4. Domates rendemizi ekleyip karıştırıyoruz. Domatesimizi çiğden koyuyorsak (konserve değilse) biraz daha fazla pişiriyoruz.
  5. Piştiğini anladığımız da suyunu ekliyoruz çok yoğunsa biraz daha su ek edebilirsiniz.
  6. Kaynamaya bırakıyoruz güzelce kaynadıktan sonra ocaktan alıp blendırlıyoruz topak un vs kalmasın diye.
  7. Sonra tekrar ocağa koyup sütünü tuzunu ek edip bir tık daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
  8. Sıcak sıcak servis edip üstüne kaşar peyniri ek ederseniz çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun :).

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Annemin Nevzine Tatlısı
Beşamel Soslu Kıymalı Patates Çanakları
Nefis Tuzlu Kurabiye (2 Tepsi)
Kalpli Ayıcık Kurabiye
Yuvalama
Taza Fasülye Yemeğinden Sıkıldıysan Harika Bir Fasülye Börek Fit Börek
Hdabla | © 2025 |