Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata

Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but
- Pilav için; 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Tavuk suyu
- 3 damla limon
- Salata için; 2 adet salatalık
- 3 adet domates
- 1 küçük uzunluk soğan
- Maydanoz
- Kuru nane
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak butları güzelce yıkayıp düdüklü tencerede haşlamaya koyalım. Ben suyuna tuz ve bir kaç damla limon ekliyorum kokusu hoş oluyor bu formda.
- Pilavımız için tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağ alalım. Şehriyemizi ekleyip kavuralım. Kızarınca üzerine yıkanmış pirinçi ekleyelim. Üzerine 2. 5 su bardağı soğuk su ekleyelim. Tuz ve limonunu ekleyip, karıştıralım.
- Kaynayıp üzeri göz göz olana kadar yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra altını kapatıp üzerine havlu örtelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Salata için; tüm gereçlerimizi ufak ufak doğrayalım. Karıştırma kabında karıştırıp üzerine tuz,limon ve zeytinyağı gezdirelim. Menümüz hazır. Ben tavukları didikleyip servis ettim. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.
Tavuklu Pirinç Pilavı Ve Kaşık Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




