Tavada Katmer

Tavada Katmer Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2-5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı kurumaya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Her katmer için içine;

  • 150 gr tereyağı eritilmiş
  • 150 gr süt kaymağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz fıstık

Üzerine;

  • Toz fıstık

Tavada Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için olan materyalleri bir kaba alarak hamuru yoğuralım pürüzsüz hale gelince bir kenara alarak dinlenmeye bırakalım.
  2. Hamurumuz biraz şiştikten sora tezgaha alarak beze oluşturalım.
  3. Bezeleri teker teker un yardımı ile açabildiğimiz kadar ince açıp görseldeki üzere evvel tereyağı sonra toz şeker kaymak toz fıstık serperek katlayalım.
  4. Önceden ocakta kızdırmış olduğumuz tavada iki istikametli dikkatli bir formda pişirelim, pişen katmeri dilimleyip üzerine toz fıstık serpelim. Yemeye hazır deneyenlere. Afiyet olsun😌.

Tavada Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Islak Kek
Patatesli Tuzlu Kek
Bitter Fındık Kremalı Çatlak Kurabiye
Püf Noktasi İle Menemen
Pizza Twest
Muzlu Chia Puding (Pcos Dostu – Rafine Şekersiz – Lif Zengini)
Hdabla | © 2025 |