Gerçek Avcı Böreği

Gerçek Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • Küçük uzunluk çay bardağı ile yarım bardak ince bulgur
  • Yarım çay bardağı doğranmış ceviz
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kavurmak için;

  • Yarım çay bardağına yakın sıvı yağ

Krep hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın su (kreplerimizin ince olması için krep hamuru akışkan bir kıvamda olmalı koyu kıvamda olursa biraz daha su ya da süt ile açabilirsiniz)
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Panesi için;

  • 2 adet yumurta
  • Biraz un ve galeta unu

Gerçek Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İnce bulguru bir kaseye alıp, üzerine geçecek kadar sıcak su ek edelim ağzını kapatıp şişmeye bırakalım.
  2. Tavaya aldığımız sıvı yağını ısıtalım küçük küçük doğradığımız kuru soğanları ek edelim birkaç dakika kavurduktan sonra kıymayı ek edip orta ara karıştırarak pişirelim doğranmış ceviz tuz, baharatlar ve bulguru ek edelim ocağın altını kapatalım.
  3. Son olarak ince doğranmış maydanozları ek edip soğumaya bırakalım.
  4. Krepleri mümkün olduğunca ince dökerek pişirelim krepleri iç harcımız ile tek tek dolduralım biraz sıkı olacak biçimde saralım.
  5. Sardığımız kreplerin her yerini evvel una sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayalım (paneleme sürecini böreklerin her yerine gelecek biçimde dikkatli yapalım böylece börekler hiç yağ çekmiyor)
  6. Kızartma tencerenizde düzgünce ısıtılan yağda kızartalım. Deneyeceklere afiyet olsun.

Gerçek Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Parmaklarınızı Yiyeceğiniz Spoonful Tarifi
Zeytinli Kurabiye
Kuru Fasulye
Fırın Tava (Videolu)
Bakladan Tatlı (Yalancı Kestane Şekeri)
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |