Soslu Gül Mantı

Soslu Gül Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

İç harcı için;

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yeteri kadar yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

Sosu için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Soslu Gül Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce iç harcı hazırlayalım; tavada sıvı yağda rendelenmiş kuru soğanı kavuralım. Akabinde kıymayı ve salçasını da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Pişmeye yakın tuzunu, baharatlarını ek ettikten sonra ince kıyılmış maydanozuda ekleyelim. Pişen kıymayı soğumaya bırakalım.
  3. Yufkaların hazırlanması; yufkaları 4 ‘e bölelim. (12 kesim yufka çıkar) her parçayı hafif yağlayalım. Hazır olan yufkanın içine 2 kaşık iç harç koyarak yanlardan katlamadan rulo formunda saralım. Akabinde gül biçimini verelim.
  4. Pişirme için; hazır olan gül mantıları yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Sonra evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ( yaklaşık 25-30 dakika ) pişirelim.
  5. Sarımsaklı yoğurt ve sos; yoğurda ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ekleyelim. Küçük bir tavada tereyağını eritelim, salça ve baharatlarını da ekleyerek kızdıralım.
  6. Servis; fırından çıkan gül mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. En üste kızgın salçalı sosundan gezdirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Soslu Gül Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Sufle
Elti Boğan Kurabiye
Havuçlu Tarçınlı Kek
Hipnotik Kurabiye (Tutku)
Kolay Elmalı Turta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |