Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde)

Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg orta yağlı dana kıyma
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 orta uzunluk kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
- 1 tutam maydanoz (sapları ayıklanmış ince kıyılmış)
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı sıvı yağ yahut 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 silme tatlı kaşığı (12 gr) tuz
- 1 yemek kaşığı (12 gr) köfte baharatı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı (6 gr) pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat ( isteğe bağlı, daha kabarık köfteler için)
- Sunum için; tırnak pide
- Pirinç pilavı
- Sumaklı soğan
- Domates
- Yeşil köy biberi
Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri derin bir kapta en az 10 dakika boyunca uygunca yoğuralım.
- Yoğurma süreci bitince üzerini streçleyip buzdolabında en az 1 saat (tercihen 4-5 saat) dinlendirelim.
- Dinlenen köfte harcından ceviz büyüklüğünde modüller alıp elimizle yassı köfteler yapalım.
- Mangalda ya da çok düzgün ısıtılmış döküm tavada, orta ateşte, önlü gerili güzelce kızarana kadar pişirelim. (3-4 dakika her yüzü).
- Köfteler pişince dinlendirmeden çabucak servis edelim. Yanına tırnak pide, közlenmiş domates, közlenmiş yeşil biner, közlenmiş soğan yahut sumaklı soğan, pirinç pilavı koyalım.
Izgara Köfte (Tırnak Pide Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









