Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)

Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı galeta unu

İç gereç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç materyal için; kıyma ve yemeklik doğranmış soğan tereyağında sotelenir. İnce kıyılmış sarımsak eklenir ve en son baharatları katılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Tezgaha serilmiş yufka süt ve sıvı yağ karışımının yarısı ile kaplanır, baya sırılsıklam olacak. Üzerine 2. Yufka serilerek kalan süt ve sıvı yağ karışımı ile kaplanır.
  3. Yufka 20 eşit üçgen kesime bölünür. Geniş kenarına iç materyal konulur. Zigzag yaparak sarılır ve top olması sağlanır.
  4. Toplar evvel çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır.
  5. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip 180°c’de kızarana kadar pişirilir. Tarifimin görüntüsü için ınstagram yahut youtube hesabıma bakabilirsiniz.

Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Saç Böreği
Soğan Kebabı
Ekmek Banmalık Acılı Ezme
Nefis Buğday Çorbası
Kahvaltılık Sos (Acuka)
Püf Noktalı Kıymalı Karnabahar
Hdabla | © 2025 |