Mangal Meze
Mangal Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı nane
- 1 adet limon suyu
- 1/2 (yarım) demet maydanoz (kıyılmış)
Mangal Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri rondoya koyun. Yeşil biber, kapya biber ve soğanı ekleyin. Tüm materyalleri rondodan geçirin.
- Ayrı bir kasede zeytinyağının üzerine domates salçasını ekleyin.
- Ayrı bir kasede zeytinyağını, salçaları, akabinde biber salçasını ekleyin. Nar ekşisi, baharatlar ve limonu ekleyin ve karıştırın.
- Doğrayıcıdan geçirdiğiniz zerzevatları, sosu ve maydanozu bir kasede birleştirin ve güzelce karıştırın. Servis tabağına alıp servis edin. Afiyet olsun!
Mangal Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







