Islak Kek

Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kako

Sosu için:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar cırptıktan sonra kalan gereçleri ek edip yüksek bölümde çırpmaya devam ediyoruz.
  2. Hazırlanan hamurumuzu borcuma döküp 180 derece de ortalama 20 dakika pişiriyoruz.
  3. Kekimiz pişerken sosumuz için uygun bir tencereye süt, sıvı yağ ve kakauyu ek edip kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Pişen kekimizi fırından alıp birinci sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip hazırlamış olduğumuz sosumuzu döküyoruz. Afiyet olsun 🙂

Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Maraş Usulü Tavaaşı
Şehriye Rüyası Salata
2 Renkli Kurabiye
Kalorisi Düşük Köpoğlu Mancası
Turp Mezesi
Poğaça
Hdabla | © 2025 |