Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince dövülmüş ceviz içi (ben hafif iri kıyım kullandım)
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3.5 su bardağı un (un ölçüsü değişkenlik gösterebilir)

200 ml lik bardak kullandım

Tahinli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımızın içerisinde, tahin, sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekerini karıştıralım.
  2. Ardından kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğuralım.
  3. İyice yoğurulan hamura kurabiye hali verip yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri çatlayıp biraz kızarana kadar pişirelim.
  5. Fırında 15-20 dk dan fazla bekletmeyin.
  6. Tamamen soğumadan tepsiden almayın.
  7. Ağızda dağılan, helva tadında, çok lezzetli bir kurabiye katiyen denemenizi tavsiye deneyecek olanlara afiyet olsun 🧡.

Not:şekil verirken zorlanmanız olağan pişince çatladığı için sorun olmayacaktır.

Tahinli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Köfteli Rulo Patlıcan Sarma
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmiksiz Az Ölçülü Sekerpare
Kolay Börek
Islak Kek
Süslü Nohut Salatası
Şahane Kalburabastı Tatlısı
Güllaç Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.