Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 2 adet yeşil sivri biber (küp doğranmış)
  • 1 adet orta uzunluk havuç (küp doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 2,5 su bardağı su

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri küp küp doğrayalım.
  2. Sıvıyağ ile tencerede kavuralım.
  3. Bezeleri ve tereyağını ekleyip, devam karıştıralım.
  4. Arpa şehriyeyi, tuz ve baharatları ekleyip, 2-3 dakika kavurmaya devam edelim.
  5. Son olarak suyunu ek edip kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatarak ocağın altını kısalım.
  6. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince 15-20 dakika demlemeye bırakın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Kapya Biber Dolması
Susamlı Pide Poğaça
Kabak Havuç Tarator
Çeşmi Nigar Çorbası
Enfes Tavuk Kapama
Sebzeli Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |