Çilekli Magnolia
Çilekli Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yulaflı bisküvi (ben eti burçak kullandım)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilin
- Yeteri kadar çilek( dilerseniz dilimli hazır çileklerdende kullanabilirsiniz.)
Çilekli Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Magnolia’nın muhallebisi için uygun bir tencereye şeker, nişasta, un, yumurta sarı ve sütü de yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım.
- Muhallebi göz göz olup yoğunlaşıncaya kadar pişirelim ve akabinde tereyağ ve vanilini de ek edip 2-3 dk kadar daha pişirmeye devam edip ocaktan alalım.
- Pişen muhallebimiz ılındıktan sonra üzerine 1 paket krem şanti ekleyip mikserle düzgünce çırpalım.
- Diğer taraftan sunum kaselerimizin en altına rondodan geçirdiğimiz bisküvilerden 3 yemek kaşığı kadar koyalım.
- Dilimlenmiş çileklerimizden de sunum kaselerimizin kenarlarına yerleştirelim.
- Muhallebimizi her kasenin ortasına dökelim.
- Üzerine tekrardan rendelenmiş bisküviden yaydırıp çilekle süsleyelim. Afiyet olsun ❣️ (isterseniz bunu muzla da yapabiliriz).
Çilekli Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













