Orman Meyveli Tart Kek

Orman Meyveli Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet krema

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt

Orman meyveli sos;

  • Elinizde olan orman meyvesi (1 kase yeterli)
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Bir tatlı kaşığı un

Orman Meyveli Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tart kekin hamuru yumurtalar ve şekeri uygunca köpürünceye kadar çırpıyoruz.
  2. Sıvı yağ, süt, un ve kabartma tozunuda ekleyip çırpaya devam edelim.
  3. Tart kalıbı yağladıktan sonra hazırladığımız hamuru kalıba boşaltalım.
  4. Kekimizi 160 derece evvelce ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken bi yandan muhallebisi için süt, un, yumurta sarısı ve şekeri küçük bir tencereye alıp yoğunlaşıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  6. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştıralım.
  7. Soğuyan muhallebimize krema ek keki fırında aldıktan sonra soğutup üzerine 1 çay bardağı süt ekleyelim.
  8. Üst kısmına muhallebi dökülerek yayılır.
  9. Orman meyveleri 1 çay bardağı su ,3 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı nişasta ekleyip ocağa koyup yoğunlaşana kadar kaynatılır.
  10. Çilekler rondodan geçirilir, uygun bir tencereye alınır nişasta ve şeker ilave edilerek kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir.
  11. Sos dinlendikten sonra kekin üzerine dökülür.
    Afiyet olsun

Orman Meyveli Tart Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nutellalı Cookie
Domates Çorbası
Yulaf Tava Böreği
Kakaolu, Kremalı, Bisküvili, Çikolatalı, Sütlü Tatlı
Kabartma Tozsuz Ve Mayasız Yağ Çekmeyen Patatesli Pişi Tarifi
Ispanaklı Borcam Pastası
Hdabla | © 2024 |