Puf Poğaça

Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (akı içine sarısını yüzü için)
  • 1 paket kurumaya
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir

Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu yoğurma kabına alıp ortasını açıp sütü, suyu, mayayı ,şekeri ekleyip karıştıralım.
  2. Tuzu ,tereyağı ekleyip güzelce yoğuralım.
  3. Üzerini örtüp 45 dakika mayalandıralım .
  4. Hamurdan 20 modül beze yapalım, tezgahta açıp peynirini koyup güzelce kapatıp yuvarlayalım ki pişerken peynir sızmasın.
  5. Yağlanmış tepsiye dizip üzerini örtüp 15 dakika kadar tepside beklesin yüzüne ayırdığımız yumurta sarısını çırpıp fırçayla sürelim.
  6. Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim yaklaşık 35 dakika.
  7. Not:arzuya nazaran iç harcını zeytin koyabilirsiniz bir kısmını zeytinli yaptım.

Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Herkesin Tarifini Sorduğu Kekim (Mozaik Kek)
Browni Kurabiye
Çilekli Profiterol
Kereviz Çorbası (Videolu)
Fasulye Tavası ve Fasulye Kızartması
Kısır
Hdabla | © 2025 |