Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • İç harçı için;
  • Yarım kilo beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr tereyağı

Haşlamak için;

  • 5 litre su
  • 1 yemek kaşığı tuz

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru yoğuralım yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Yoğurduktan sonra 12 adet eşit bezelere ayıralım .
  3. Üstünü pak bir bezle örtüp 10-15 dinlendirelim ,dinlenen hamurları çok ince olmayacak bi formda açalım.
  4. Kaynamış suyun içine tuz atıp hamurları tek tek haşlayalım.
  5. 1-2 sefer suda kabaran hamuru soğuk su dolu kabın içine alalım, fazla suyunu sıktırıp tepsiye alalım.
  6. Her kata erimiş tereyağından gezdirelim.
  7. 6. Kata peynirli harçtan koyup tekrar dan hamurları haşlayıp tek tek her katına erimiş tereyağından gezdirelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200derecede altı üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Fit Dondurma
Kaptandan Olmazsa Olmaz Pratik Soğan Salatası
Susamlı Kakaolu Muhallebi
Bulgur Pilavı
Kırmızı Pancar Mezesi
Labneli Frambuazlı Kek
Hdabla | © 2025 |