Cevizli Bal Kabağı Tatlısı

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yıkayıp doğradığımız balkabaklarını tencereye alalım.
  2. Sonra üzerine bir su bardağı şeker ekleyelim. Ben bekletmek istemediğim için 1 çay bardağı su ekledim. (kabakların sulanması için) dilerseniz siz 1 gece bekletip o biçimde ocağa koyabilirsiniz.
  3. Ocağa aldığımız bal kabaklarını yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım ortada bakmayı ihmal etmeyelim. Pişirirken kuru olmamasına dikkat edin.
  4. Pişen bal kabağı tatlısını soğumaya bırakalım.
  5. Sunum için dilerseniz tahinli cevizli yahut yalnızca cevizli servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Cevizli Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erişte Salatası
Şemşemok
Mısır Patlaklı Sağlıklı Gofret
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Çilekli Limonlu Konsantre İçecek
Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |