Kornişon Turşu
Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler
500 gramlık kavanoz ölçüsü
- 2 kilo küçük kornişon salatalık
Her kavanoz için;
- 4 diş kuru sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kavanozları güzelce yıkayalım akabinde her kavanoza 3-4 diş sarımsak dilimleyelim.
- Kavanozlara salatalıklarımızı dolduralım.
- Üzerine kaya tuzu,şeker, limon tuzu ve sirkemizi döktükten sonra kaynar su ekleyip sıkıca kapatalım.
- Ters çevirip 1 gece karanlık bir yerde bekletiyoruz sonrasında kavanozları düzeltip 3-4 gün sonra buzdolabına alıp orda koruma ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🏵️❣️🥰.
Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














