Kornişon Turşu

Kornişon Turşu Tanımı İçin Malzemeler

500 gramlık kavanoz ölçüsü

  • 2 kilo küçük kornişon salatalık

Her kavanoz için;

  • 4 diş kuru sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su

Kornişon Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kavanozları güzelce yıkayalım akabinde her kavanoza 3-4 diş sarımsak dilimleyelim.
  2. Kavanozlara salatalıklarımızı dolduralım.
  3. Üzerine kaya tuzu,şeker, limon tuzu ve sirkemizi döktükten sonra kaynar su ekleyip sıkıca kapatalım.
  4. Ters çevirip 1 gece karanlık bir yerde bekletiyoruz sonrasında kavanozları düzeltip 3-4 gün sonra buzdolabına alıp orda koruma ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🏵️❣️🥰.

Kornişon Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Şerbetli Kurabiye (Kolay Ve Şahane)
Tavuk Döner
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye
Krepten Mantı Tadında Efsane Bir Ana Yemek
Yumurta Piyazı
Hdabla | © 2024 |