Yalancı Boyoz Tarifi (Videolu)
Yalancı Boyoz Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
Yufkaları ıslatmak için;
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
İç materyali;
- Beyaz peynir
Üzerinin sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Yalancı Boyoz Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yufkaları ıslatmak için kullanacağımız su ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırın.
- Bir tane yufkayı tezgaha alıp yarısına sosu sürün ve yufkanın öbür yarısını d halinde kapatın.
- 4 eşit kesime kesip uzun kısmına peynir koyup uçlarını kapatmadan rulo biçiminde sarıp gül biçimi verin ve tepsiye dizin.
- Üzerinin sosu için maden suyu, su, sıvı yağı ve tuzu karıştırıp boyozların üzerine döküp üzerini streçleyip bir gece buzdolabında bekletin. (eğer bekletmeye vaktiniz yok ise en az 2-3 saat bekletin)
- Beklettiğimiz boyozları pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine karşıt çevirerek yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180°c de pembeleşene kadar pişirin.

Yalancı Boyoz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














