Pastane Poğaçası

Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine sürülecek)
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 kg un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir

Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılıtalım, un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim, yaklaşık yarım saat mayalansın.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparalım.
  4. Avuç içi kadarda açalım içine peynir koyup kapatalım.
  5. Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim, tekrar yarım saat dinlendirdikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  6. Çatal ile çizikler atıp şekillendirebilirsiniz.
  7. 220°c evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.

Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazırından Güzel Süt Dilimi
Tava Böreği
Sivas Usulü Gülüt
Tepsi Kek
Bisküvili Puding
İnci Kefalli Pilav Çevirme
Hdabla | © 2025 |