Pastane Poğaçası
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine sürülecek)
- 4 su bardağı süt
- 1 yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 250 g tereyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 kg un
İç harcı için;
- Beyaz peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılıtalım, un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Unu da yavaş yavaş ekleyip yoğuralım, yumuşak bir hamur elde edelim, yaklaşık yarım saat mayalansın.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparalım.
- Avuç içi kadarda açalım içine peynir koyup kapatalım.
- Tepsiye yağlı kağıt serip üzerine dizelim, tekrar yarım saat dinlendirdikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Çatal ile çizikler atıp şekillendirebilirsiniz.
- 220°c evvelden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














