Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta ( beyazı dışı için kullanılacak )
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 3 su bardağı
  • 2 yemek kaşığı un

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğuracağımız kaba yumurta sarısı, sirke, tereyağı, toz şeker tuz karışımı, yoğurt ve ayçiçek yağını ekleyelim.
  2. Çırpıcı ile güzelce karıştıralım. Sıvı bir harç elde etmiş olalım. Püf noktası tereyağı yahut margarinin oda sıcaklığında yumuşak olması.
  3. Elde ettiğimiz sıvı harcın üzerine toz gereçleri ekleyelim tek seferde değil. 3 seferde azar azar ekleyelim.
  4. Un, kabartma tozu spatula yardımı ile karıştıralım.
  5. Daha sonra elimizle yoğuralım.
  6. Yoğurduktan sonra bezeler halinde bölelim istediğimiz biçimler verip fırına verelim.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece 20 dakika pişirelim.
    Şimdiden afiyet olsun. 🫶

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patlıcan Sarma Kebabı
Nefis Portakallı Kurabiye
Kuskus Salatası
Fırında Soslu Karnabahar
Çatlak Poğaça (Videolu)
Tavuk Fajita
Hdabla | © 2024 |