Unsuz Tahin Ekmek

Unsuz Tahin Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı chia keten tohumu karışımı ( isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ceviz içi
  • Kabak çekirdeği
  • Susam
  • Çörekotu
  • Tuz

Unsuz Tahin Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuryemişler hariç tüm materyal bi kap içerisinde karıştırılır.
  2. Katı bir kek hamuru kıvamı alması sağlanır.
  3. Yumurta büyüklüğüne ve tahin kıvamına bağlı olarak değişkenlik gösterir kıvam köyü ise yoğurt yada süt eklenir sıvı ise tahin oranı arttırılır.
  4. En son içerisine isteğe bağlı ceviz badem ay çekirdeği vs eklenir.
  5. Yağlı kağıt serili kaplara boşaltılır.
  6. 180 derece fırınca güzelce pişirilir.
  7. Kürdan testi ile pisip pişmedjği denetim edilir.
  8. İster sıcak sıcak ister soğukken ekmek yerine tüketilir.

Unsuz Tahin Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Biber Dolması
Kaşarlı Fit Mücver
Kremalı Tavuk Ve Makarna
Kofteli Bowwll
Girit Usulü Kabak Sıyırma (Kabak Yemeği)
Kalpli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |