Unsuz Tahin Ekmek
Unsuz Tahin Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı chia keten tohumu karışımı ( isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Ceviz içi
- Kabak çekirdeği
- Susam
- Çörekotu
- Tuz
Unsuz Tahin Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuryemişler hariç tüm materyal bi kap içerisinde karıştırılır.
- Katı bir kek hamuru kıvamı alması sağlanır.
- Yumurta büyüklüğüne ve tahin kıvamına bağlı olarak değişkenlik gösterir kıvam köyü ise yoğurt yada süt eklenir sıvı ise tahin oranı arttırılır.
- En son içerisine isteğe bağlı ceviz badem ay çekirdeği vs eklenir.
- Yağlı kağıt serili kaplara boşaltılır.
- 180 derece fırınca güzelce pişirilir.
- Kürdan testi ile pisip pişmedjği denetim edilir.
- İster sıcak sıcak ister soğukken ekmek yerine tüketilir.
Unsuz Tahin Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










