Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek

Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kutu konserve haşlanmış nohut
  • 3 adet yumurta
  • 2 bağ hafif kavrulmuş ıspanak / pırasa
  • 200 gr peynir
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohut ,yoğurt ve yumurta blander ile güzelce ezilerek kek hamuru kıvamına getirilir.
  2. Hafif kavrulan iç materyal karışıma eklenir baharatlar ile birlikte karıştırılıp yağlı kağıt serili kap içersine alınır.
  3. Üzerine çörekotu susam haşhaş eklenir.
  4. 180-200 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir. ( benimki 40 dk buldu).
  5. Bir bıçak yardımı ile iç kısmının pisip pişmedjği denetim edilir.
  6. İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.

Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İzmir Köftesi (Tencerede)
Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası)
Spoonful
Hatay Usulü Haydari
Fırında Sütlaç
Dubai Çikolatası
Hdabla | © 2025 |