Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kutu konserve haşlanmış nohut
- 3 adet yumurta
- 2 bağ hafif kavrulmuş ıspanak / pırasa
- 200 gr peynir
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohut ,yoğurt ve yumurta blander ile güzelce ezilerek kek hamuru kıvamına getirilir.
- Hafif kavrulan iç materyal karışıma eklenir baharatlar ile birlikte karıştırılıp yağlı kağıt serili kap içersine alınır.
- Üzerine çörekotu susam haşhaş eklenir.
- 180-200 derece fırında alt üst güzelce kızarana kadar pişirilir. ( benimki 40 dk buldu).
- Bir bıçak yardımı ile iç kısmının pisip pişmedjği denetim edilir.
- İlk sıcaklığı çıkınca servis edilir.
Unsuz Ispanaklı Börek/ Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














