Adana Usulü İçli Köfte
Adana Yordamı İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet soğan
- Tereyağı ve sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
- Karabiber
Dış harcı için;
- 3 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı kaynamış su
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Adana Yöntemi İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları çok küçük doğrayalım. (robotta çekmeyin sulanır).
- Maydanozu da doğrayıp kenara alalım.
- Kıymayı geniş bir tavada ocağa alıp orta sıra karıştıralım ki topak olmasın.
- Kıyma suyunu bırakıp çekince evvel tereyağ ek edelim.
- Soğanları da koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Soğanlar diriliğini yitirdikten sonra salça, tuz ve baharatları da koyup karıştırıp ocaktan alalım.
- Maydanozu da ekleyelim ve harcımızı karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
- İçli köftenin hamuru için; bulgurumuza irmiği ekleyip üzerini geçecek kadar kaynamış suyu koyup, karıştırıp, kapağını kapatıp en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen bulgura yumurta, salça, tuz ve baharatlarını da koyup yoğuralım.
- Biraz yoğurduktan sonra unu da ekleyelim ve orta ara elimizi ıslatıp hamurumuzu iyicene yoğuralım.
- Elimize küçük bir beze alıp yuvarlayalım.
- Bezede çatlak olmuyorsa hamurumuz hazır demektir.
- Hamurdan küçük bezeler alıp yuvarlayalım.
- Bir parmağımızı ıslatıp köftemizi bardak formunda açalım.
- Bir tatlı kaşığı iç harçtan koyup yavaş yavaş kapatalım.
- Haşlamak için tenceremize suyu koyalım. (suyu çok olsun).
- Tuzu da ek edelim.
- Köfteler suyun üzerine çıkınca olmuş demektir.
- Üzerine yağ kızdırarak servis edebilirsiniz.
Adana Yöntemi İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










