Çikolatalı Kurabiye

Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 75g yumuşak tuzsuz tereyağı
  • 100 g toz şeker
  • 70 g yumuşak esmer şeker
  • 1 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 125 g un
  • 50 g kakao (topaklıysa elenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Bir tutam ince deniz tuzu
  • 125 g bitter çikolata parçaları
  • 50 g kabak çekirdeği

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 170°c’ye ısıtın. Tereyağını ve şekerleri, rengi açılana ve kabarana kadar çırpın.
  2. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, güzelce karıştırarak çırpın. Karıştırırken kabın kenarlarına yapışan hamuru da toparlayın.
  3. Başka bir kasede, çatal kullanarak un, kakao, karbonat ve tuzu karıştırın.
  4. Karışımı yavaşça tereyağlı karışıma ekleyin ve nazikçe çırpın.
  5. Bir kaşık yahut spatula ile çikolata kesimlerini ve kabak çekirdeklerini katlayın; karışımınız ağır ve sert olacak.
  6. İki adet fırın tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayın, akabinde yuvarlak bir yemek kaşığı ölçüsü kullanarak karışımdan dağınık yığınlar oluşturun.
  7. Aralarına yaklaşık 6 cm boşluk bırakın ve karışımı kaşıkla küçük bir spatula yardımıyla tepsiye yerleştirin. Hamurları düzleştirmeyin.
  8. Bir seferde 10-12 dakika kadar pişirin.
  9. Yüzeyi yavaşça katılaşmış ve kimi yerlerde çatlamış olacak.
  10. Kurabiyeler hala yumuşak hissedecek lakin soğudukça sertleşecek.
  11. Fırından çıktıktan sonra, tepside 5 dakika bekletin, akabinde bir tel ızgaraya alıp biraz soğutun. Ya da büsbütün soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!.

Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Artan Yeşil Mercimek Yemeğinden Çorba (İsraf Etmeyin Bu Çorba Harika Oluyor)
Haşhaşlı Mercimekli Börek
Tam Ölçülü Kornişon Salatalık Turşusu (Harika)
Fırın Sütlaç
Fındıklı/Elmalı Kurabiye
Cep Poğaça
Hdabla | © 2025 |