Çikolatalı Kurabiye
Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 75g yumuşak tuzsuz tereyağı
- 100 g toz şeker
- 70 g yumuşak esmer şeker
- 1 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
- 125 g un
- 50 g kakao (topaklıysa elenmiş)
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- Bir tutam ince deniz tuzu
- 125 g bitter çikolata parçaları
- 50 g kabak çekirdeği
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 170°c’ye ısıtın. Tereyağını ve şekerleri, rengi açılana ve kabarana kadar çırpın.
- Yumurtayı ve vanilyayı ekleyin, güzelce karıştırarak çırpın. Karıştırırken kabın kenarlarına yapışan hamuru da toparlayın.
- Başka bir kasede, çatal kullanarak un, kakao, karbonat ve tuzu karıştırın.
- Karışımı yavaşça tereyağlı karışıma ekleyin ve nazikçe çırpın.
- Bir kaşık yahut spatula ile çikolata kesimlerini ve kabak çekirdeklerini katlayın; karışımınız ağır ve sert olacak.
- İki adet fırın tepsisini pişirme kağıdıyla kaplayın, akabinde yuvarlak bir yemek kaşığı ölçüsü kullanarak karışımdan dağınık yığınlar oluşturun.
- Aralarına yaklaşık 6 cm boşluk bırakın ve karışımı kaşıkla küçük bir spatula yardımıyla tepsiye yerleştirin. Hamurları düzleştirmeyin.
- Bir seferde 10-12 dakika kadar pişirin.
- Yüzeyi yavaşça katılaşmış ve kimi yerlerde çatlamış olacak.
- Kurabiyeler hala yumuşak hissedecek lakin soğudukça sertleşecek.
- Fırından çıktıktan sonra, tepside 5 dakika bekletin, akabinde bir tel ızgaraya alıp biraz soğutun. Ya da büsbütün soğumasını bekleyin. Afiyet olsun!.
Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








