Karamelo

Karamelo Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket şekerli vanilya

Karamelo Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şekerimizi bir tencereye alalım ve hiç kaşık ile dokunmadan kısık ateşte erimesini bekleyelim.
  2. Şeker yavaştan erimeye başlayınca tencereyi sallayarak şekerin yerinden oynamasını sağlayalım.
  3. Şeker büsbütün eridikten sonra yarım su bardağı sütü şekerin üzerine ek edelim.
  4. Sütü şekere birinci ek ettiğimiz vakit katılaşacaktır. Korkmayın karıştırmaya devam edin bir iki dakika içinde büsbütün şeker eriyip süte karıştığında kalan sütü de ek edelim.
  5. Ayrı bir kapta 2 tane yumurta ve vanilyayı güzelce çırpalım.
  6. Şekerli süt karışımından bir kepçe alarak yumurtaya ekleyelim.
  7. Hepsini bi anda eklemeyin ki yumurta pişmesin yavaş yavaş yumurtaları çırparak sütlü şeker karışımının tamamını ekleyelim daha sonra bu karışımı süzerek ısıya sağlam kaplara dökelim ortalama 4 adet çıkıyor.
  8. Kaselere döktükten sonra kaseleri streç ile saralım uygun bir tencere içine bir parmak olacak formda su ile dolduralım.
  9. Kaseleri tencereye alalım kapagını kapalım ve su kaynadıktan sonra altını kısalım 15 dakika pişirelim.
  10. İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına koyalım hala sıvı gelecektir korkmayın dinlenince katılaşıyor.
  11. Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun 🌸.

Karamelo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye ( Sıvıyağ İle)
Arpa Şehriye Salatası
File Bademli Çikolata Soslu Kek
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
Ispanaklı Kek
Muzlu Magnolya
Hdabla | © 2025 |