Karamelo
Karamelo Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 paket şekerli vanilya
Karamelo Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şekerimizi bir tencereye alalım ve hiç kaşık ile dokunmadan kısık ateşte erimesini bekleyelim.
- Şeker yavaştan erimeye başlayınca tencereyi sallayarak şekerin yerinden oynamasını sağlayalım.
- Şeker büsbütün eridikten sonra yarım su bardağı sütü şekerin üzerine ek edelim.
- Sütü şekere birinci ek ettiğimiz vakit katılaşacaktır. Korkmayın karıştırmaya devam edin bir iki dakika içinde büsbütün şeker eriyip süte karıştığında kalan sütü de ek edelim.
- Ayrı bir kapta 2 tane yumurta ve vanilyayı güzelce çırpalım.
- Şekerli süt karışımından bir kepçe alarak yumurtaya ekleyelim.
- Hepsini bi anda eklemeyin ki yumurta pişmesin yavaş yavaş yumurtaları çırparak sütlü şeker karışımının tamamını ekleyelim daha sonra bu karışımı süzerek ısıya sağlam kaplara dökelim ortalama 4 adet çıkıyor.
- Kaselere döktükten sonra kaseleri streç ile saralım uygun bir tencere içine bir parmak olacak formda su ile dolduralım.
- Kaseleri tencereye alalım kapagını kapalım ve su kaynadıktan sonra altını kısalım 15 dakika pişirelim.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına koyalım hala sıvı gelecektir korkmayın dinlenince katılaşıyor.
- Buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun 🌸.
Karamelo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








