Çikolatalı Kek
Çikolatalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 160 gram bitter çikolata
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve bitter çikolatayı küçük modüllere ayırıp sos tenceresine alın ve orta ateşte erinceye kadar bekletin.
- Yumurtaları ve şekeri bir kapta mikserle çırpın, içine tereyağı karışımı ekleyin.
- Süt, kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ek edip karıştırın.
- Kek kalıbı yağlayın, hamuru kalıba aktarıp 170 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Soğumaya bırakın, dondurma ile servis yapın.
Çikolatalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










