Sebzeli Tavuk Yahni

Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram tavuk göğsü ( tavuğun başka modülleri ilede yapabiliriz)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2,5 su bardağı sıcak su

Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk yahniyi yapmak için, öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayalım( çok küçük olmayacak şekilde),sebzeleride fotoğrafta olduğu üzere doğrayıp hazır edelim.
  2. Yemeğimizi yapacağımız uygun bir tencereye, yağı ve tavuk etini alarak ,yüksek ateşte kavurup mühürleyerek,süzgeç kepçe ile tabağa alalım.
  3. Aynı tencerede soğanı,biberleri, sarımsağı kavurup ,salçayı,tuz ve baharatlarını ek ederek bir kaç tıp karıştırıp kavuralım.
  4. Patatesleri de tencereye ekleyip kavuralım.
  5. Mühürlenen tavuk etini de ek ederek,suyunuda katıp kaynamaya bırakalım.
  6. Yemeğimiz kaynadıktan sonra, tavuk ve patatesleri yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tavuk yahni yemeğimiz servise hazırdır.Afiyet olsun! 🌺🌺🌺.

Sebzeli Tavuk Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Glutensiz Yulaflı Tost
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Klasik Siron Tarifi
Lazanya
Elma Soslu Mücver
Alman Pastası
Fırında Karnabahar
Top Börek (Mutlaka Kıymalı Yapın)
Hdabla | © 2025 |