Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Üzeri için;

  • 3 adet elma
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağı, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Kek harcını yağladığımız kare borcama boşaltıp yayalım.
  4. Kabuklarını soyup küpler halinde doğradığımız elmaları bi kaba alalım.
  5. Limon suyu, tarçın ve şekeri elmalara ek edip harmanlayalım.
  6. Harcımızı hazırladığımız kek harcının üzerine eşit bi biçimde yerleştirelim.
  7. Son olarak ceviz kırıkları ve hindistan cevizini kekimizin üzerine serpelim.
  8. Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dilim Poğaça (Şekliyle Gönüllerin Sultanı)
Çikolata Dolgulu Kurabiye
Atom Kurabiye
Fırında Mücverin En Sağlıklı Ve En Lezzetli Hali! (Videolu)
Herkesin Bayılacağı Sütlü Tatlı
Ganajlı Pasta
Hdabla | © 2025 |