Elmalı Kek
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
Üzeri için;
- 3 adet elma
- 1,5 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ceviz kırığı
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Sıvı yağı, yoğurt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- Kek harcını yağladığımız kare borcama boşaltıp yayalım.
- Kabuklarını soyup küpler halinde doğradığımız elmaları bi kaba alalım.
- Limon suyu, tarçın ve şekeri elmalara ek edip harmanlayalım.
- Harcımızı hazırladığımız kek harcının üzerine eşit bi biçimde yerleştirelim.
- Son olarak ceviz kırıkları ve hindistan cevizini kekimizin üzerine serpelim.
- Önceden ısıttığımız fırında 200 derecede yaklaşık 40 dk kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















