Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı

Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gram yağlı kıyma
- 2 tane kırmızı biber
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çorba kasesi dolusu közlenmiş patlıcan
- 200 gram rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için;
- Domates
Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ve kuru soğanları küçük küp küp doğrayalım.
- Kıymanın içine doğradığımız biberleri, soğanı, baharatları hepsini koyup biraz yoğuralım.
- Közlenmiş patlıcanın içine kaşarın yarısını koyup karıştıralım.
- Pişireceğimiz borcamın altına tereyağı sürelim kıymayı ikiye bölelim, yarısını tepsinin altına bastırarak dümdüz yayalım .
- Kıymanın üzerinede kaşarlı patlıcanı koyalım en üst katında kalan kaşarı kıymamıza ekleyelim karıştıralım.
- En üzerine de kalan kaşarlı kıymaya koyalım patlıcanın üzerine her tarafı her tarafı tıpkı kalınlıkta olacak formda elimizle düzeltelim.
- En üstüne domates dilimleri ile süsleyelim ve ortalarına küçük tereyağı kesimleri koyalım.
- 200 derecelik fırına alt üst ayarında tepsi kebabının üzeri düzgünce kızarana kadar pişirelim, sıcak servis yapalım afiyet sıhhat olsun 🤌🌸.
Patlıcan Közlemeli Tepsi Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






