Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası

Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4,5 paket kakaolu bisküvi (ben eti’nin bisküvilerini kullandım)
  • Yarım kase süt

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 pk vanilya
  • 50 gram tereyağı
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Üzerinin ganajı için;

  • 150 gram sıvı krema
  • 120 gram sütlü/bitter çikolata

Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebisi için, kahve, yumurta ve vanilya dışındaki kuru materyalleri eleyerek tencereye katalım.
  2. Ardından kahveyi de katıp homojen hale getirelim.
  3. Daha sonra sütü ve yumurta sarılarını da ekleyerek ocağa almadan evvel karışmasını sağlayıp ocağın altını orta ateşte açarak karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
  4. Yavaşça yoğunlaşan kremamız kaynama noktasına gelince vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırıp ocağın altını kapatarak erimesini sağlayalım.
  5. Tenceremizi soğuması için bir kenara alalım,oda sıcaklığına gelince üzerini hava almayacak halde streçleyip buzdolabına kaldıralım.
  6. Birkaç saat buzdolabında bekleyen kremamızı çıkarıp üzerine bir poşet krem şantiyi ekleyerek mikserden geçirelim. Kremamız pasta kreması kıvamında olacak. Ne çok katı, ne çok sıvı.
  7. Bisküvileri süte batırıp kare borcama sistemli halde dizelim.
  8. İlk katı dizdikten sonra üzerine yer yer kremamızdan döküp, kalın olmayacak biçimde yayalım. (bisküvileri kaldırmadan bu süreci yapalım. ).
  9. 3 kat olacak formda bu süreci tekrarlayalım.
  10. Bisküvilerimiz ve kremamız bitince, borcamı kenara alıp ganajımızı hazırlayalım.
  11. Kremadan bir ölçü ayırıp, kalanını ocağa alalım ve kısık ateşte sadece kenarları fokurdayacak formda ısıtalım ve ocağın altını kapatalım.
  12. Ardından küçük kesimlere böldüğümüz çikolataları sıcak kremaya katıp büsbütün homojen olacak biçimde sabırla karıştıralım.
  13. Çikolataların büsbütün eriyip karıştığından ve ılıdığından da emin olduğunuzda, kenarda bekleyen borcamdaki kremanın üzerine yavaşça yayalım.
  14. Dolaba koyup 1 gece dinlendirelim. Vaktiniz yoksa en az 4-5 saat dinlendirmeye çaba edelim.
  15. Dinlenen tatlımızı dolaptan çıkarıp, ayırdığımız kremayla hal vererek süsleyelim.
  16. Dilediğiniz üzere toz kuruyemiş, meyve veya çikolatayla süsleyebilirsiniz ya da sırf çikolatalı olarak da ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun!💐.

Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Tavuk
Lahana Turşusu (Kırmızı Pancarlı Kara Havuçlu)
Fırın Patatesli Doyurucu Salata
Karabuğday Unundan Hamburger Ekmeği
Dilim Ekmekli Mini Pizzalar
Limonlu Cheescake Tam Ölçülü
Hdabla | © 2025 |