Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4,5 paket kakaolu bisküvi (ben eti’nin bisküvilerini kullandım)
- Yarım kase süt
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 4 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 pk vanilya
- 50 gram tereyağı
- 1 poşet krem şanti
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Üzerinin ganajı için;
- 150 gram sıvı krema
- 120 gram sütlü/bitter çikolata
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebisi için, kahve, yumurta ve vanilya dışındaki kuru materyalleri eleyerek tencereye katalım.
- Ardından kahveyi de katıp homojen hale getirelim.
- Daha sonra sütü ve yumurta sarılarını da ekleyerek ocağa almadan evvel karışmasını sağlayıp ocağın altını orta ateşte açarak karıştırarak kıvam almasını sağlayalım.
- Yavaşça yoğunlaşan kremamız kaynama noktasına gelince vanilya ve tereyağını ekleyerek karıştırıp ocağın altını kapatarak erimesini sağlayalım.
- Tenceremizi soğuması için bir kenara alalım,oda sıcaklığına gelince üzerini hava almayacak halde streçleyip buzdolabına kaldıralım.
- Birkaç saat buzdolabında bekleyen kremamızı çıkarıp üzerine bir poşet krem şantiyi ekleyerek mikserden geçirelim. Kremamız pasta kreması kıvamında olacak. Ne çok katı, ne çok sıvı.
- Bisküvileri süte batırıp kare borcama sistemli halde dizelim.
- İlk katı dizdikten sonra üzerine yer yer kremamızdan döküp, kalın olmayacak biçimde yayalım. (bisküvileri kaldırmadan bu süreci yapalım. ).
- 3 kat olacak formda bu süreci tekrarlayalım.
- Bisküvilerimiz ve kremamız bitince, borcamı kenara alıp ganajımızı hazırlayalım.
- Kremadan bir ölçü ayırıp, kalanını ocağa alalım ve kısık ateşte sadece kenarları fokurdayacak formda ısıtalım ve ocağın altını kapatalım.
- Ardından küçük kesimlere böldüğümüz çikolataları sıcak kremaya katıp büsbütün homojen olacak biçimde sabırla karıştıralım.
- Çikolataların büsbütün eriyip karıştığından ve ılıdığından da emin olduğunuzda, kenarda bekleyen borcamdaki kremanın üzerine yavaşça yayalım.
- Dolaba koyup 1 gece dinlendirelim. Vaktiniz yoksa en az 4-5 saat dinlendirmeye çaba edelim.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan çıkarıp, ayırdığımız kremayla hal vererek süsleyelim.
- Dilediğiniz üzere toz kuruyemiş, meyve veya çikolatayla süsleyebilirsiniz ya da sırf çikolatalı olarak da ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun!💐.
Çikolatalı Kahveli Bisküvi Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















