Klasik Sade Kek
Klasik Sade Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Klasik Sade Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla süt, sıvı yağı ek edip biraz daha çırpıyoruz.
- Sonra un ve kabartma tozunu vanilyayı ek edip çırpmaya devam ediyoruz .
- Yağladığımız 24 cm lik borcama döküyoruz, tepsimizi yavaşça yere vurup kabarcıkları yok ediyoruz ben üzerine susam döktüm.
- 180 derece fırında kızartıyoruz yapanlara afiyet olsun.
Klasik Sade Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







