Biber Dolması

Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 9 adet küçük dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- Maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Tuz
- Sıcak su
- Sıvı yağ
- Domates üstüne kapak yapmak için
Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri yıkayıp saplarına bastırıp içlerini alalım.
- Daha sonra iç harcını hazırlayalım.
- Soğanları ince ince doğrayıp yağda kavuralım ,ben hem ayçiçek yağı hemde zeytinyağı kullandım yağ biraz fazla koyunca daha hoş oluyor.
- Kavrulan soğanların üstüne salça ve domates sosunu koyup karıştıralım.
- Daha sonra yıkanan pirinçleride üstüne koyup baharatları ve maydanozu ekleyelim.
- Ben maydanozu doğrayıp buzdolabına attığım için göz kararı içine koydum.
- Hazırlanan harcı biberlerin içine dolduralım. Çok üstüne çıkmamaya çalışalım.
- Üstüne domates kesip tencereye alalım.
- Kaynayan suyu biberlerin yarısına gelecek kadar koyup kısık ateşte pişirelim.Afiyet olsun :).
Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



