Tavada Kıymalı Lavaş Böreği
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket ince lavaş (5 li paket )
Sos için;
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
İçi için;
- 150 gr kıyma
- Küçük uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Toz biber
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı tavaya alıp kavuralım,ardından çok ince doğranmış soğan ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son tuz ve kırmızı biberi ekleyip altını kapatalım.
- Sos için süt,yağ ve yumurtayı çırpalım.
- Seramik yada teflon tavaya çaprazlama 2,5 adet lavaşı ortalarına sos sürerek serelim.
- Araya kavrulan iç harcı yayalım.
- Ardından kalan 2,5 adet yufkayı yeniden ortalarına sos sürerek üzerini kapatalım.
- En son fotoğrafta de gözüktüğü üzere sos ile yumuşatarak kenarlarını kapatalım ve üzerini uygunca soslayıp buz dolabında 2 saat en az dinlendirelim.
- Ocağın en küçük gözüne kısıkta üzerini kapakla kapatarak pişmeye bırakalım.
- Arada sallayıp denetim ettiğimiz böreğimizi alt üst çevirerek 1 saate yakın pişirelim.
- En son kapağı açıp orta ateşte tekrar çevirip bir bebze daha kızartalım. (eğer yağ fazlası tavaya çıkarsa bu yağı dökelim. )afiyet olsun 😇.
Tavada Kıymalı Lavaş Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















