Humus Mezesi
Humus Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1/2 (yarım) çay bardağı su ( gerekirse )
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 limonun suyu
Humus Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyalım.
- Tahini limon suyu ve ezilmiş sarımsak ile karıştıralım.
- Haşlanmış nohutları sarımsak ve limon ile karıştırılmış tahin, zeytinyağı, tuz ve kimyonu rondoya alalım ve pürüzsüz olana kadar çekelim.
- Kıvamı yoğunsa azar azar su ekleyelim.
- İpeksi bir kıvam alana kadar karıştıralım.
- Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kırmızı toz biber hafifçe kızdırılarak haşlanmış nohut ve maydanozla süsleyerek bir tabakla servis edelim.Afiyet olsun.
Humus Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














