Soğuk Çorba

Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1/2 (yarım) su bardağı tel şehriye
  • 4 su bardağı yoğurt
  • 4 su bardağı su (yoğurta nazaran değişiklik gösterebilir su ölçüsü gerekirse ilave edin)
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mercimekler tencereye alınır ve haşlanır.
  2. Haşlanan mercimeklerin üzerine tel şehriye ek edilir, pişen mercimek ve tel şehriye süzülür yice yıkanır.
  3. Bir kabın içerisinde yoğurt ve tuz alınır güzelce çırpılır, yıkanmış ve soğutulmuş mercimekler yoğurtta ek edilir güzelce karıştırılır.
  4. Ardından suyu ek edip tekrar karıştırılır.
  5. Sos tavasında sıvı yağı ve nane yakılır çorbaya ek edilir üzerine dökülür.

Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Levrek
Lor Peynirli Kemal Paşa
Fıstıklı Tiramisu
Beyaz Çikolatalı Limonlu Truff
5 Dakikada Sac Kavurma
Pastamia (Şahane)
Hdabla | © 2025 |