Zeytinyağlı Enginar
Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet enginar
- 1 adet soğan
- Hazır konserve garnitür
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım limon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Üzeri için;
- Dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Konserve enginarları öncelikle limonla ovuyoruz ve tekrar duruluyoruz.
- Bendeki enginarlar sert olduğu için evvelce haşladım.
- Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
- Hazır garnitürü ekleyip altını kapatıyoruz.
- Aynı tencereye enginarları koyup üzerlerine garnitürü ekliyoruz.
- Enginarların hizasında sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
- Üzerine dereotu ile servise hazır.
Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






