Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 750 gram kuş başı doğranmış (bonfile, antrikot, biftek yahut kuzu kuş başı)
  • 3 adet yeşil sivri biber (acı tercih etmeyenler köy biberi kullanabilir)
  • 20-25 adet arpacık soğan yahut 1 büyük kuru soğan
  • 2 büyük domates
  • 7 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • Baharatlar
  • 1 tatlı kaşığı tuz (malzeme tercihinize nazaran kendinizde belirleyebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1,5 tatlı kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ yahut kuyruk yağı

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yeşil biber, kırmızı biber, soğan (arpacık değilse) iri halde doğranır.
  2. Domateslerin kabukları soyulur ve iri formda doğranır.
  3. Etler kuş başı olarak doğranır.
  4. Et ile birlikte öteki gereçler ister fırın tepsisine, isterseniz kiremite, isterseniz fırına uygun bir tepsiye alınır.
  5. Üzerine baharatlar, zeytin yağı ve hazırlanan sos dökülüp el yardımı ile gereçlerin güzelce karışması sağlanır.
  6. Üzerine kuyruk yağı yahut tercihe nazaran tereyağı eklenir ve üzeri açık bir biçimde öncede ısıtılmış 200 derece fırında pişirilir.
  7. Pişirme süreci yapılırken 30-35 dakikada bir tepsideki etler karıştırılır.
  8. Böylelikle etler fazla kurumadan yumuşak bir biçimde pişirilir.
  9. Benim yemeğim 1 saat 30 dakikada pişti.
  10. Fırına nazaran değişiklik gösterebilir.
  11. Kontrollü bir formda pişirme yapabilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Yulaf Topları
Tartolet
Snickers Kurabiye Tarifi (Videolu)
Sebzeli Börek
Fasulye Diblesi
Hdabla | © 2025 |