Trabzon Yağlı Pidesi
Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 paket kuru maya
- 4 su bardağı un
- Tuz
- Aldığı kadar ılık su
İç harcı için:
- Çeçil peynir
- Kaşar peyniri
- Yarım su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğuruyoruz.
- Üzerini pak bir bezle örterek mayalanması için 45 dakika dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 2 eşit kesime ayırın. Unlanmış tezgahta elinizle açın.
- İç harcın dışarı akmaması için kenarlarını bükelim.
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları ortada boşluk olacak halde tepsiye yerleştirin.
- İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.
- Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir halde yayın.
- Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı kesimleri ekleyin. Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.
- Pideleri fırından çıkarmadan 2-3 dk evvel, üstlerine bir adet yumurta kırın. Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











