Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 1,5 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı toz șeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su (600 ml)
  • 1 paket vanilya

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbetimizi tencereye alarak 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  2. Daha sonra kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
  3. Daha sonra öbür malzemeri ekleyip güzelce spatula yardımıyla karıştıralım ve tabanını yağladığımız büyük borcamımıza güzelce yayalım.
  4. 180-200 derecede pişmeye bırakalım.
  5. Kekimiz pişerken süt,şeker ve nişastayı tenceremize alalım orta ateşte göz göz olana kadar karıştıralım.
  6. Göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve birinci sıcağı çıkınca vanilya ve kremsantiyi ekleyip güzelce çırpalım.
  7. Pişen kekimizi fırından alıp soğuk şerbetimizi dökelim.
  8. Şerbeti çektikten sonra kremamızı kekin üzerine yayalım ve son olarak hindistan cevizi ile üzerini eksiksiz kapatalım.

Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Taze Fasulye
2 Renkli Muffin
Deniz Börülcesi
Çıtır Çıtır Tavuk Kalamar
Acılı Patlıcan Ezmesi
San Sebastian Cheesecake
Hdabla | © 2025 |