Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz șeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su (600 ml)
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi tencereye alarak 15 dk kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Daha sonra kekimizi hazırlamak için yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Daha sonra öbür malzemeri ekleyip güzelce spatula yardımıyla karıştıralım ve tabanını yağladığımız büyük borcamımıza güzelce yayalım.
- 180-200 derecede pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken süt,şeker ve nişastayı tenceremize alalım orta ateşte göz göz olana kadar karıştıralım.
- Göz göz olduktan sonra ocaktan alalım ve birinci sıcağı çıkınca vanilya ve kremsantiyi ekleyip güzelce çırpalım.
- Pişen kekimizi fırından alıp soğuk şerbetimizi dökelim.
- Şerbeti çektikten sonra kremamızı kekin üzerine yayalım ve son olarak hindistan cevizi ile üzerini eksiksiz kapatalım.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













