İzmir Köftesi Tarifi
İzmir Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 500 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 diş sarımsak
- 2 su bardağı ekmek içi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Diğer materyaller;
- 3 orta uzunluk patates (elma dilim doğranmış)
- 2 orta uzunluk biber (uzun doğranmış)
- 2 adet domates (buyum dilimlenmiş)
İzmir Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köftesini yoğurmak için yoğurma kabına kıyma, rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsakları alıyoruz.
- Sonra kekik, karabiber,pulbiber ,ekmek içi ,tuz, maydanoz ve yumurtayı da alıp güzelce elimizle yoğuruyoruz.
- Köftemize uzun uzun biçim verip ocakta kızdırdığımız yağda hafif kızartalım.
- Diğer tarafta patates, biber ve domateslerimizi hazırlayalım.
- Köfteleri kızarttıktan sonra sırasıyla patates ve biberleri de hafif kızartalım.
- Daha sonra fırın tepisisi yahut borcama köfte patates formunda dizelim ve sonra biber ve domatesleri üzerine dizelim.
- Derin kase de sos için gereçleri alıp salça açılana kadar karıştırıyoruz ve sonra eşit biçimde köftelerin üzerine sosumuzu döküyoruz.
- 220 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
İzmir Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













