İzmir Köftesi Tarifi

İzmir Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 2 su bardağı ekmek içi
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Diğer materyaller;

  • 3 orta uzunluk patates (elma dilim doğranmış)
  • 2 orta uzunluk biber (uzun doğranmış)
  • 2 adet domates (buyum dilimlenmiş)

İzmir Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle köftesini yoğurmak için yoğurma kabına kıyma, rondodan geçirilmiş soğan ve sarımsakları alıyoruz.
  2. Sonra kekik, karabiber,pulbiber ,ekmek içi ,tuz, maydanoz ve yumurtayı da alıp güzelce elimizle yoğuruyoruz.
  3. Köftemize uzun uzun biçim verip ocakta kızdırdığımız yağda hafif kızartalım.
  4. Diğer tarafta patates, biber ve domateslerimizi hazırlayalım.
  5. Köfteleri kızarttıktan sonra sırasıyla patates ve biberleri de hafif kızartalım.
  6. Daha sonra fırın tepisisi yahut borcama köfte patates formunda dizelim ve sonra biber ve domatesleri üzerine dizelim.
  7. Derin kase de sos için gereçleri alıp salça açılana kadar karıştırıyoruz ve sonra eşit biçimde köftelerin üzerine sosumuzu döküyoruz.
  8. 220 derece fırında denetimli biçimde pişiriyoruz. İstediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).

İzmir Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İşkembe Çorbasj
Çökertme Kebabı
Tavuklu Bezelye
Yaş Pasta
Salep Tatlısı
Kremalı Mantarlı Makarna
Hdabla | © 2025 |