Tepside Kolay İçli Köfte

Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 bardağı kaynar su
  • Yarım su bardağından biraz fazla un
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç materyali;

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri ve altı için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ

Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soyup doğradığımız patatesleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ek edip yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve suyunu süzüp püre haline getirelim.
  2. İnce bulguru derin bir kabın içerisine alıp üzerine kaynar suyu ek edelim.
  3. 15-20 dakika bekletelim akabinde geniş bir tepsiye patates püresi ıslanan bulgur ve öbür bütün gereçleri ek edip macun haline gelinceye kadar yoğuralım.
  4. İç harcı için yemeklik doğradığımız soğanları yağ ek ettiğimiz tavaya alıp hafif rengi dönünceye kadar kavuralım .
  5. Kıyma ek edip ocağın altını kısıp kaşıkla eze eze kıymayı güzelce kavuralım salça ve baharatlarını ek edip biraz daha orta ateşte karıştırarak pişirdikten sonra ocağı kapatalım.
  6. İri kıyılmış ceviz ve maydanozu da ek edip tekrar karıştıralım.
  7. Küçük bir kasenin içerisinde 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve oda ısısında yumuşamış 2 tatlı kaşığı tereyağını karıştıralım ve yarısı ile tepsinin tabanını yağlayalım .
  8. Hazırladığımız içli köfte hamurunu iki eşit kesime bölelim bir adedini poşetin ortasına alıp evvel elimizle biraz ezelim.
  9. Daha sonra oklava ya da merdane ile kare formu vererek inceltelim tepsiye yerleştirelim.
  10. Üzerine hazırladığımız kıymalı harcı yayalım ve öteki içli köfte hamurunda birebir biçimde açıp üzerine kapatalım.
  11. Bozulan yerleri hafif elimizi ıslatarak düzeltelim kare keselim .
  12. Üzerine tereyağı ve zeytinyağı karışımı yağı sürelim .
  13. 190 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 35-40 dakika ortası pişirelim ,ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Tepside Kolay İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çokotop
Tel Kadayıflı Muhallebi
Fırında Hamsi (Kızartma Tadında)
Kıymalı Kabak Sandal
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Bebeklere İlk Balık Tadım Tabağı
Hdabla | © 2025 |