Avcı Böreği

Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

Yufkası için;

  • 4 adet yufka (8’e bölelim)
  • 1 çay bardağı yağ ve su karışımı

İç harcı için;

  • 250 gram orta yağlı kıyma
  • 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 1/2 (yarım) çay bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı çekişmiş ceviz içi
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Panelemek için;

  • 3-4 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için;

  • Ayçiçek yağı

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcın hazırlanması; soğanı küçük küçük doğrayalım.
  2. Bir tavaya sıvı yağı koyup pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Ardından kıymayı ekleyelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Kıyma suyunu çekince, sıcak su ile ıslatılmış bulguru ek edelim.
  5. Pişmeye yakın evvel ceviz içini sonra da kıyılmış maydanozu ve son olarak baharatları ekleyelim.
  6. Karıştırıp ocaktan alalım.
  7. Harç fazla kuru olmamalı, bu yüzden gerekirse bir ölçü su ekleyelim.
  8. Böreği hazırlama; yufkaları tezgaha serelim ve 8’e bölelim.
  9. Bölünen yufkaları üst üste serelim ve hem ortasına hem üstüne yağ-su karışımını sürelim.
  10. Sonra kıymalı harcı bölünmüş yufkanın üzerine yayalım.
  11. Yufkanın kenarlarını içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
  12. Uçlarını yapıştıralım.
  13. Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  14. Pişirme; hazır olan börekleri evvel yumurtaya bulayalım, sonrasında galeta ununa batırarak kızgın yağda pişirelim.
  15. Sunum; pişen avcı böreğini bir tabakta üzerine yoğurt ve kırmızı toz biberli sos dökerek servis edelim.

Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Meyveli Yoğurt (Çocuklar Buna Bayılacak)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası
Bride Partisi İçin Yaş Pasta
Çilekli Pasta
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |