Avcı Böreği
Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Yufkası için;
- 4 adet yufka (8’e bölelim)
- 1 çay bardağı yağ ve su karışımı
İç harcı için;
- 250 gram orta yağlı kıyma
- 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1/2 (yarım) çay bardağı çiğ köftelik bulgur
- 1 çay bardağı çekişmiş ceviz içi
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Panelemek için;
- 3-4 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç harcın hazırlanması; soğanı küçük küçük doğrayalım.
- Bir tavaya sıvı yağı koyup pembeleşene kadar kavuralım.
- Ardından kıymayı ekleyelim ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.
- Kıyma suyunu çekince, sıcak su ile ıslatılmış bulguru ek edelim.
- Pişmeye yakın evvel ceviz içini sonra da kıyılmış maydanozu ve son olarak baharatları ekleyelim.
- Karıştırıp ocaktan alalım.
- Harç fazla kuru olmamalı, bu yüzden gerekirse bir ölçü su ekleyelim.
- Böreği hazırlama; yufkaları tezgaha serelim ve 8’e bölelim.
- Bölünen yufkaları üst üste serelim ve hem ortasına hem üstüne yağ-su karışımını sürelim.
- Sonra kıymalı harcı bölünmüş yufkanın üzerine yayalım.
- Yufkanın kenarlarını içe katlayıp rulo biçiminde saralım.
- Uçlarını yapıştıralım.
- Yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Pişirme; hazır olan börekleri evvel yumurtaya bulayalım, sonrasında galeta ununa batırarak kızgın yağda pişirelim.
- Sunum; pişen avcı böreğini bir tabakta üzerine yoğurt ve kırmızı toz biberli sos dökerek servis edelim.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















